Choco Journal

    Múzeá čokolády
    Monika Dimitrovičová

    Múzeá čokolády

    Ak ste nadšencom a ochutnávačom čokolády, obohaťte svoje chúťky o fascinujúce informácie z jej histórie. Čokoláda nás sprevádzala od nepamäti a bola súčasťou mnohých historických udalostí. Jej fascinujúce premeny, podoby a chute sa viažu k rôznym príbehom. Ak sa chcete dozvedieť viac a užiť si nielen jej...

    História čokolády
    Monika Dimitrovičová

    História čokolády

    História čokolády sa formovala tisícročia. Začala sa písať v dobách, kedy ľudia verili, že kakaové bôby sú darom bohov. Prepletená je mnohými civilizáciami a historickými udalosťami. V dnešnom blogu sa zameriame na najvýznamnejšie medzníky v histórii vzniku čokolády a samotného objavu kakaových bôbov.   Od...

    Dokonalé čokoládovo-alkoholové opojenie
    Monika Dimitrovičová

    Dokonalé čokoládovo-alkoholové opojenie

    Keď sa povie alkohol a čokoláda, ihneď sa nám vybavia bonbóny alebo darčeky, avšak ak patríte medzi milovníkov kvalitnej čokolády, určite viete, že čokoláda a alkohol k sebe patria v akomkoľvek spojení. Dôležité je len správne skombinovať horkú alebo mliečnu čokoládu s obľúbeným  alkoholickým...

    Recept na čokoládovú maškrtu s kokosom a hruškou
    Monika Dimitrovičová

    Recept na čokoládovú maškrtu s kokosom a hruškou

    Spríjemnite si dlhé zimné večery čokoládovými nápojmi, ktoré Vám osladia život a zaženú únavu z pochmúrneho počasia. V dnešnom blogu prinášame náš prvý tip na čokoládový nápoj s kokosovým mliekom a hruškou.     Na 1 porciu potrebujete tieto suroviny 150 ml plnotučného mlieka 50...

    Spoznajte tajomstvo rodinnej čokoládovne Simón Coll
    Viktória Vargová

    Spoznajte tajomstvo rodinnej čokoládovne Simón Coll

    Výrobcov čokolád existuje na trhu veľké množstvo, ale len pár z nich sa môže pýšiť titulom jednej z najstarších. Príbeh španielskej značky Simón Coll je silno prepletený rodinnými väzbami, vášňou k objavovaniu nových receptúr a láskou k čokoláde, ktorá sa...

    Čokoláda ako jesenné antidepresívum
    Viktória Vargová

    Čokoláda ako jesenné antidepresívum

    Ak patríte medzi ľudí, ktorých dokáže jesenné počasie vyviesť z miery, určite vás poteší pravý gurmánsky zážitok z čokolád, ktoré sú plné antioxidantov i teobromínu. Nenechajte sa zdeprimovať upršaným počasím a ponorte sa s nami do sveta čokolád, ktoré vás nakopnú energiou.    ...